website-banner-logovvz-2019

Vacature Biomedisch Technicus UZ Gent

Geplaatst op 07-07-2021  -  Categorie: Jobs

 

Biomedisch technicus

Datum: 7-jul-2021

Plaats: BE

Bedrijf: Universitair Ziekenhuis Gent

In het UZ Gent kom je terecht in een innovatieve omgeving die oog heeft voor je talent en je uitdaagt om te groeien. Dankzij het engagement van alle collega’s voor patiënten, opleidingen en wetenschappelijk onderzoek, is het UZ Gent een baken van zorg. Maak jij binnenkort mee het verschil?

Ga voor een uitdagende job als Biomedisch technicus 100 % - contractueel voor onbepaalde duur.

 

Functieomschrijving

De Biomedisch-technische dienst (BMTD) beheert de medische en sterilisatie-apparatuur van het UZ Gent. De dienst verstrekt advies bij de aankoop, zorgt voor de inventarisatie, herstellingen, onderhouds- en kalibratiewerkzaamheden van medische apparaten en voor de bijbehorende gebruikershandleidingen en opleidingen.
 

 • Je werkt mee aan een correcte inventarisatie van medische en/of verpleegkundige apparaten op de dienst(en), om deze tijdens hun levensloop te kunnen opvolgen. Dit gaat in eerste instantie over alle mechanisch verpleegkundige en medische toestellen.
 • Je volgt, samen met collega’s en de gebruikers aankoopdossiers op in het kader van investeringsaanvragen. Je zorgt voor een vlot proces van ingebruikname in functie van correct gebruik.
 • Je volgt de inscholing van de gebruiker(s) op bij ingebruikname van nieuwe apparaten en levert een actieve bijdrage aan de kennisontwikkeling van gebruikers.
 • Je volgt technische bijscholingen over nieuw aangekochte apparaten en over het gebruik en de werking van medische en/of verpleegkundige apparaten in het algemeen.
 • Je verleent technische eerstelijnsondersteuning voor medische en/of verpleegkundige apparaten op de dienst(en) teneinde (dringende) technische problemen zo snel mogelijk op te lossen en de gebruikers van medische apparaten zo goed mogelijk te adviseren en ondersteunen.
 • Je onderhoudt, herstelt en kalibreert medische en/of verpleegkundige apparaten op de dienst(en). Dit om deze in goede staat te kunnen gebruiken in de patiëntenzorg.
 • Je volgt interventies, onderhoud, kalibratie, validatie, ijking, enz  door externe technici op.
 • Je bestelt en volgt het stockbeheer op van gebruikte onderdelen en toebehoren bij herstellingen, onderhoud, kalibratie voor de medische en/of verpleegkundige apparaten.
 • Je rapporteert punctueel het resultaat van elke vorm van interventie bij medische en/of verpleegkundige apparaten.
 • Je volgt relevante innovatieve ontwikkelingen op van medische en/of verpleegkundige apparaten.
 • Je bent zo nodig bereid om wachtdiensten te presteren.

Gewenst profiel

 • Je beschikt over een diploma van bachelor medische instrumentatie, elektromechanica, elektriciteit of elektronica.
 • Je kan vlot werken met de courante MS Office-toepassingen. Ervaring met SAP-toepassingen is een pluspunt.
 • Je hebt een goede kennis van het Nederlands en een basiskennis van Engels, voor het raadplegen van gebruikers- en technische handleidingen van medische apparaten.
 • Je handelt volgens de kernwaarden van het UZ Gent: respectvol, integer en verantwoordelijk.
 • Je bent collegiaal ingesteld, je neemt het nodige initiatif om collega's en gebruikers zo goed mogelijk te ondersteunen. 
 • Je draagt bij aan een positieve werksfeer waar voortdurend leren, ontwikkelen en samenwerken op de voorgrond staan.
 • Je werkt minutieus, correct en met oog voor detail. Je hecht belang aan correcte rapportering. 
 • Je speelt in op de behoeften en noden van interne klanten.
 • Je bepaalt effectief doelen en prioriteiten, plant de nodige acties en gebruikt tijd en middelen om de vooropgestelde doelen te bereiken.
 • Je stelt je flexibel op en bereid tot wachtdiensten. 

 

Selectieprocedure

Deel 1: preselectie op basis van motivatiebrief en cv.

Deel 2 :PC testen: algemeen redeneervermogen, planning en organisatie (uitsluitend) + persoonlijkheidsvragenlijst (ter ondersteuning van het interview).

Deel 3: competentiegericht interview met casus met technische vragen op donderdag 19 augustus (NM).

 

Salarisschaal
Je wordt verloond volgens de schaal B111/B112/B113 met een minimum brutomaandloon van €2.450,75 en een maximum brutomaandloon van €4.232,52 voor een voltijdse tewerkstelling. Het brutoloon is afhankelijk van de toegekende relevante ervaring.

Troeven UZ Gent

 • Je krijgt naast de on-the-job opleiding voldoende mogelijkheden om interne opleidingen (persoonlijk en technische competenties) te volgen en je extern bij te scholen. Voor leidinggevenden voorzien we ook persoonlijke ontwikkelingstrajecten. 
 • Gratis hospitalisatieverzekering en gratis openbaar vervoer voor woon-werkverkeer.
 • Een gunstige uurregeling en interessante verlofregeling met 26 dagen verlof en 12 recuperatiedagen (40 urenweek i.p.v. 38 urenweek). Daarnaast ook officiële feestdagen, reglementaire feestdagen (2 november, 15 november en 26 december), een decretale feestdag (11 juli) en 2 halve dagen Gentse Feesten a rato van het tewerkstellingspercentage.
 • Anciënniteit van openbare diensten neem je onbeperkt mee. Relevante ervaring uit de privésector kan je tot maximum 9 jaar meenemen.


Hoe solliciteren
Stuur ons dan jouw cv, motivatiebrief en vereiste diploma's door via deze jobsite ten laatste op woensdag 4 augustus 2021.

Heb je nog vragen
Dan kan je altijd terecht voor administratieve inlichtingen bij:
Bram Vereecken
Selectieassistent Rekrutering en loopbaan
T 09 332 01 49
E rekrutering@uzgent.be

of voor functionele inlichtingen bij:
Diensthoofd biomedisch technische dienst
T 09 332 09 01
Geert.Schouppe@uzgent.be


Denk zorg, denk samen – voor topteams is talent belangrijker dan afkomst, gender, leeftijd, geaardheid, religie, beperking. We moedigen alle talent aan te solliciteren.
We stellen het op prijs als kandidaten zich degelijk informeren en voorbereiden op het selectiegesprek. We staan open voor een informatief gesprek en eventueel een bezoek aan de afdeling vooraf.

https://jobs.uzgent.be/job/Biomedisch-technicus/668289601/

Met steun van:

steunende-leden-10                                                    

 

Contact:

VVZ vzw

Vlaamse Vereniging van
Ziekenhuisinstrumentatietechnici vzw.
Vlyminckshoek 55 B2
B 9100 Sint-Niklaas
neveirb.[antispam].@vvz.be